Maximera min Prestation

,
Maximera min prestation

Extra tid för träning

Maximera min prestation, hur ska jag tänka? Jag är inte ensam om att ha fått extra mycket tid för att förbereda mig för uppskjutna tävlingar säger Marie-Louise Levy. Helt plötsligt har det blivit mer tid över till att planera och reflektera över vad jag skall göra för att maximera min maximera prestation. För några veckor sedan gjorde jag ett DNA-test, Sport Genetics och nu har jag fått min analysrapport. I rapporten får jag individuella råd för hur jag kan anpassa kost, kosttillskott och träning utifrån mina egenskaper för att kunna maximera min prestation.

Vikthantering, kost, kosttillskott och aptit

Den första delen av Sport Genetics rapporten handlar om hur min kropp och vilka förutsättningar jag har för att bryta ner olika näringsämnen. Analysen visade på vilka vitaminer och mineraler som jag behöver extra av, som magnesium Zink och Vitamin C och E. Dessutom så fick jag individuella råd kring vikthantering och hur jag skall tänka om jag vill öka min förbränning av fett. Detta är råd som jag har nytta av både i min idrottskarriär men även den dagen jag slutar att tävla.

Uthållighet och styrka

För mig som gör allt för att bli snabb så var det mycket intressant att läsa om både uthållighet och snabbhet. Att jag inte har goda egenskaper för uthållighet visste jag redan. DNA-testet gav mig dock ny insikt som jag skall använda mig av när jag förbereder mig för nästa säsong. Mina egenskaper kopplade till hur kärlen drar ihop sig och förser musklerna med näring, här har jag något nytt att pröva både vad gäller kost och kosttillskott. Det är detta som gör testet så intressant, jag får information och insikt om hur min kropp fungera i olika situationer. Dessutom får jag råd om hur jag kan anpassa kost och träning för att maximera min prestation.

Skador och återhämtning

Att äta mat som gynnar muskelåterhämtning är viktigt för alla. Sport Genetics förser människor med individuella råd om vilken kost och eventuella kosttillskott som just du har nytta av baserat på kroppens egenskaper. Inflammation påverkar återhämtningen och muskelns svar på träning, detta området fann jag speciellt intressant, säger Marie-Louise.

Sport Genetics ger insikt

Vill du göra mer för att säkerställa en optimal förberedelse för nästa säsong? Eller är du intresserad av att ta reda på mer om din kropp. DNA-testet Sport Genetics ser på din genetiska profil och ger personliga råd för kost, kosttillskott och träning. Det är ett enkelt DNA-testet som utförs med tops som går snabbt och enkelt att utföra. Vänta inte utan beställ ett test i vår webbshop nu.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se