Muskelåterhämtning och träning

Muskelåterhämtning och träning

Optimera din träning

Muskelåterhämtning och träning, hur ska du tänka? Dagarna efter träning är det inte ovanligt att man känner sig sliten, framförallt när man tränar hårt och med många pass i veckan. Hur sliten man blir beror till stor del på hur hårt själva träningspasset var, men man kan i hög grad påverka återhämtningstiden så att den blir kortare. Kortare återhämtningstid gör att du blir piggare vid nästa pass och att du i det långa loppet får ett bättre träningsresultat. Här får du tips på olika återhämtningsåtgärder som förkortar din återhämtningstid och som minskar skaderisken vid nästa pass.

Muskelåterhämtning och träning – muskelskador

Som en förebyggande åtgärd för muskelskador skall man oavsett genetik anpassa belastningen till den kroppen klarar av. Dessutom är det viktigt att äta mat som gynnar muskelåterhämtning då viss mat stimulera processer i cellen som tillverkar proteiner vilket gynnar återhämtningen i vävnaden runt muskelfibrerna. För att förbättra återhämtningen så kan man beroende på genetiskt resultat överväga kosttillskott med aminosyror. Risken för muskelskador kan man minska genom att man inkludera excentrisk överbelastningsträning. Det betyder att man lägger på mer vikt än vad man klarar i den koncentriska fasen, motsatsen till excentrisk då man börjar med att muskeln är lång och sedan drar ihop den. Den här typen av träning påverkar muskelns minsta sammandragande del, sarkomerer, och det hjälper till att bygga upp muskeln för att av klara belastning i ledens yttre lägen.

Muskelåterhämtning och tränging – inflammation

Beroende på genetisk anlag för inflammation så påverkar det återhämtningen och muskelns svar på träning. Balansen mellan Omega 6 och Omega 3 påverkar proinflammatoriska och antiinflammatoriska signalsubstanser. Har du en ökad risk för inflammation så är det extra viktigt att äta mat rik på Omega-3 och överväga extra kosttillskott. Dessutom skall man anpassa andelen snabba kolhydrater till den rekommenderas  i Sport Genetics eller MyDiet Genetics.

Muskelåterhämtning och träning, Sport Genetics ger insikt

Vill du göra mer för att säkerställa en optimal träning? DNA-testet Sport Genetics ser på din genetiska profil och ger personliga råd för kost, kosttillskott och träning. Det är ett enkelt DNA-testet som utförs med tops som går snabbt och enkelt att utföra. Vänta inte utan beställ ett test i vår webbshop nu.

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

 • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
 • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
 • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
 • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

 • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
 • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

vergenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

 • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn.
 • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Där får man personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
 • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Testet ger personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

 • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt.
 • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se