Vad ska jag äta? Biohack på köpet!

, ,
vad ska jag äta

Vad ska jag äta?

Ja, vad ska jag äta? Förslag, börja med att äta det som är rätt för din kropp. Men, hur vet man det? Ja, det är svårt att veta. Hur du kan lägga upp ditt kostschema kan du läsa mer om i Biochack, ät rätt för din kropp, skriven av Fredrik Paulún.  Fredrik en av Sveriges mest kända näringsfysiolog och en av landets mest meriterade föreläsare inom kost och hälsa. Han citeras regelbundet i media och medverkar i radio, TV och podcasts. Han driver även Näringspodden tillsammans med sin kollega Martin Brunnberg, näringsfysiolog (Fil. Mag. Nutrition) och har varit aktiv inom området i drygt 20 år. Då Martin utbildat ca 2000 kostrådgivare på Svenska Näringsakademin så är han en av Sveriges ledande personer inom området. Han har även bidragit till näringsutbildning till  PT-utbildningar och andra utbildningar inom hälsoområdet. Även han är flitig på att skriva, och är medförfattare till sju böcker.

Ja, men vad ska jag äta då?

För att ta reda på det så är ett alternativ att ta ett DNA-test, för att får mer information om din kropp. Våra DNA-tester är utformade för att fungera som ett verktyg, därför kan de bidra till att ge individuella råd. Beroende på vilket test du väljer så kan du får individuella råd om hur du kan äta och träna efter din kropps förutsättningar. Det finns även DNA-tester för göra läkemedelsbehandlingen ”personlig”, dvs ett test som kan hjälpa till att välja rätt läkemedel till rätt dos just till dig.

Biohack på köpet

Köp ett av våra DNA-tester och få Fredrik Paulún’s bok Biohack på köpet, ett värde av ca 250 kronor, gäller så länge lagret räcker. Boken är ett bra komplement till ditt DNA-test där du kan få råd om hur just du kan lägga upp din kost. Trevlig läsning önskar vi dig!

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se