Hur gör man ett DNA-test?

Hur gör man ett DNA-test?

Nya tops, snabbt och enkelt

Hur gör man ett DNA-test? Med Overgenes nya tops så är det enkelt att göra ett DNA-test. Våra nya tops samlar in mycket mer DNA-per tops, därför är det mindre risk för att du behöver göra om testet.

Börja med att bestämma dig för vilket eller vilka DNA-test du vill beställa. Gå därefter till får webbshop och gör din beställning. Vi skickar ett individuellt kit som innehåller provrör med ett tops per test. Följ instruktionen, säkerställ att du inte har ätit eller druckit något en timme innan du utför testet. Skrapa ditt tops mot kindens insida och för därefter tillbaka ditt tops till provröret. Lägg provröret i den bifogade plastpåsen och lägg den i den förfranskade e-handelspåsen. Det tar cirka 4 veckor från det att ditt provrör kommer till labbet tills att du får ditt svar som skickas med e-post till dig.

Välj det DNA-test som passar dig.

Det är dina “gener som laddar vapnet” men det är din livsstil som ”är avtryckaren”. Det betyder att det finns gener som visar på din känslighet för olika näringsämnen och hälsorisker. Med insikt om dina gener så kan du anpassar din livsstil och ditt intag av mat till dina förutsättningar. Därmed kan du påverka din känslighet och din framtida hälsa. Lever du ett aktivt liv eller idrottar? Då kan du maximera din prestation genom att ta reda på dina unika egenskaper. Därefter kan du göra aktiva val för att maximera din prestation genom att anpassa kost, kosttillskott och träning efter dina förutsättning.  Läs mer om våra DNA-tester nedan och beställ sedan ditt test.

 

Kosttillskott som passar din kropp

Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott. Ta reda på vilka kosttillskott som kan passa dig bäst.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Andra DNA-tester för kost, kosttillskott och träning

  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Köp här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Köp här.

es.se