MyDiet och MyIntolerance – DNA test på svenska

DNA test på svenska

MyDiet och MyIntolerance, två DNA test på svenska för dem som vill hålla sin vikt och vill veta mer om sin kropp. Overgenes Scandinavia AB säljer DNA-tester för dem som är måna om sin hälsa och vill prestera maximalt i sin idrott. Därför tar man hjälp av vanliga tops för att samla in dna, det är enkelt och tar mindre än en minut. Beroende på val av test så får personen olika råd. Råd som består av hur individen kan anpassa sin kost, sina kosttillskott och träningen utifrån sina unika egenskaper. ”Det finns ingen diet som passar alla, det samma gäller träningsupplägg, säger Peter Rybäck, VD och grundare till bolaget.

Peter fortsätter och säger. ”Vi alla är unika, kroppen tar upp och bryter ner kolhydrater, proteiner och fetter på olika sätt. Det samma gäller träning, vi reagerar olika på träning och har därför olika behov vad gäller återhämtning som exempel.” 

Det är viktigt att göra våra rapporter lättolkade. Därför har vi nu två av våra DNA tester på svenska, MyDiet och MyIntorerans. Sport Genetics rapport är på engelska men rekommendationerna får man på svenska. Vi informerar våra följare så fort även denna rapport kommer på svenska i sin helhet.

Overgenes har enkla DNA test som passar de flesta

MyDiet, testet för den som vill hålla sin vikt eller är mån om sin allmänna hälsa. Sport Genetics, testet för den som vill maximera sin idrottsprestation genom att anpassa kost, kosttillskott och träning utifrån sina unika förutsättningar. MyIntolerance, testet för både barn och vuxna som har besvär med magen. Visar risken för intolerans mot gluten, laktos och fruktos.

Nutregenetik

Nutrigenetik är det forskningsområde som handlar om våra genetiska egenskaper och hur de kan påverkas av kost. Med andra ord identifierar nutrigenetiken förändringar i DNA som kan vara förknippade med skillnader mellan individer som inte är synliga för blotta ögat som t ex hårfärg är. Som ett exempel, genom nutrigenetik kan vi veta varför två individer som intar samma livsmedel och samma mängd har olika blodkolesterol och blodtrycksnivåer. Nutrigenetiken ger oss kunskap om särdragen hos en person och utifrån detta anpassar man den individuella kosten.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se