FRAMTIDEN ÄR HÄR

,
DNAtest

DET FINNS INGEN DIET SOM PASSAR ALLA. HUR GÖR MAN DÅ?

Artikel i MAN september 2019

Vi är ju alla unika och kroppen tar upp och bryter ner kolhydrater, proteiner och fetter på olika sätt. Det samma gäller träning, vi reagerar olika på träning och har därför olika behov vad gäller återhämtning som exempel. Vad gör man då?

Ett bra alternativ är då att man gör ett DNA-test för att se vad som passar just mig.

Man hjälp av vanliga tops för att samla in dna, det är enkelt och tar mindre än en minut. Beroende på val av test så får personen olika råd. Råd som består av hur individen kan anpassa sin kost, sina kosttillskott och träningen utifrån sina unika egenskaper.

Marknaden för olika DNA-tester med tops växer snabbt. Men vad ska vi med all information till? Om jag har risk för en viss sjukdom som det inte finns medicin till, varför skall man då ta reda på risken?

Men, det finns även andra tester. Det är därför vi tagit en närmare titt på några av marknadens tester som analyserar kroppens egenskaper som vi faktiskt själva kan påverka, med kost, kosttillskott och träning.

Hur pålitliga är då dessa tester?

Ja, det finns kritiker, men de är framförallt kritiska till vad man lovar i sin marknadsföring.

Vi har testat Overgenes DNA-tester MyDiet, Sport Genetics och MyIntolerance som vänder sig till olika kundkategorier.

Dessa DNA-testet fungerar precis som de tester man tar när man går sin doktor. Doktorn tar först reda på vilken diagnos patienten har, för detta använder man ett “diagnostiskt” verktyg. När diagnosen är klar bestämmer man vilken behandling eller medicinering som personen skall ha. Behandlingen och medicineringen anpassas efter patientens situationen och målsättning.

Precis så fungerar DNA-tester. Baserat på vem man är och i vilken fas i livet man är så blir handlingsplanen olika.

Viktigt är det då att man engagerar en expert inom området för kost och tärning. DNA-testerna är ett verktyg för dem som få mer insikt om sin kropp. Vi alla är olika och reagerar olika på mat och träning. Insikten från testerna kan användas för dem som vill prestera optimalt i sin idrottsgren (elit eller motionär), eller om man vill hålla reducera eller hålla sin önskade vikt.

Ett verkligt revolutionerande grepp inom hälsa och idrott. Kolla mer på t.ex. overgenes.se

Se hela artikeln MAN

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se