Undvika skador

,
Emir Smajic

Att skapa sin plan

För att skapa en plan så måste man ha ett mål. När målet är uppsatt så är det frågan hur vi kan ta oss till målet inom den uppsatta tidsplanen. Vad gäller kost och träning så går det bra att pröva sig fram. Vi lär oss hela tiden om oss själva och vi får mer insikt om våra kroppar under tiden som går. Det är tid som inte alla har. Därför finns det nu alternativ till att pröva sig fram. Med DNA-testet Sport Genetics Professional får du ett verktyg för att snabbt fatta rätt beslut för hur du kan anpassa kost och träning efter dina egenskaper. Många väljer att göra detta för att undvika onödiga skador och maximera sin idrottsliga prestation. För det är dina gener som definierar känsligheten för en viss skada, men det är hur du lever ditt liv, som är avgörande för risken.

Tog Steget

Emir Smajic, fotbollsspelare i VSK fotboll, tog steget och gjorde DNA-testet Sport Genetics Professionel.  Emir säger såhär om varför han utförde DNA-testet, ett enkelt test där DNA erhålls genom topsning.

”Med hjälp av testet kan jag skapa en plan som förhoppningsvis kan hjälpa mig att maximera min prestation med några procent. Det är de där extra procenten som gör skillnad idag! Jag är dessutom övertygad om att om jag hade kunnat ta testet när jag var yngre och i början av min karriär så hade det kunnat hjälpa mig att minska mängden skador jag haft.”

Det Emir säger är precis det många säger som utfört testet. ”Jag skulle ha gjort det när jag var yngre” för att minska risken för skador. För det är som sagt tidigare, dina gener definierar känsligheten för en viss skada, men det är hur du lever ditt liv som är avgörande för risken.

DNA-test för skador?

Vi har DNA-tester som visar på risken för skador men det viktiga är vad du skall göra åt risken.  Den informationen får du med Sport Genetics Professional. Det är DNA-testet för dig som vill veta mer om dig själv i din strävan att nå dina idrottsliga mål. Men välj det DNA-test  som passar dig.  Oavsett vilket du väljer, så vågar vi lova att du kan använda våra tester som ett redskap. Är ditt mål är allmän hälsa? Eller, har du svårt att hålla din vikt? Eller är din strävan att bli bäst i världen inom din idrottsgren. Oavsett vilket så kan du använda våra DNA-tester för att skaffa dig insikt om din kropp.  MyDiet för dig som är mån om din hälsa eller har svårt att hålla din önskade vikt och vill veta mer om dig själv. Har du ont i din mage? Beställ testet som visar din risk för att vara intolerant emot gluten, laktos och fruktos.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se