Symptom på laktosintolerans?

symptom på laktosintolerans

Har du symptom på laktosintolerans?

Har du symptom på laktosintolerans? Några vanliga symptom på laktosintolerans är gaser i magen, diarré, magknip och uppsvälld mage. Orsakerna till laktosintolerans kan vara flera, därför är det bra att utesluta så många orsaker som möjligt för sina besvär. På så sätt kan du undvika att lida av besvär orsakade av mat man inte tål. Vilken är din risk för laktosintolerans?

Besvär från magen kan vara orsakat av av laktos då vår förmåga att ta hand om laktos är kopplat till vårt genetiska arv. Generna visar på din förmåga att bryta ner och ta upp laktos, t ex sockret i mjölken, när det passerar genom tarmarna. Genetiken kan därför visa om du saknar laktasenzym i magen. Bristen på detta enzym kan leda till intolerans mot laktos. För närvarande känner vi till 5 genetiska varianter kopplade till förutsättningar för att ha tillgång till enzymet laktas. Alla varianter finns i genen MCM6 som reglerar uttrycket av enzymet laktas. Med hjälp av ett enkelt DNA-test kan man avgöra risken för att vara intolerant mot laktos.

Symptom på laktosintolerans? – Ta ett enkelt test

MyIntolerance är ett enkelt DNA-testet som utförs med tops, smärtfritt och lämpligt för både barn och vuxna. DNA-testet analyserar risken för intolerans mot laktos, gluten och fruktos. Testet finns att beställa i vår webbshop, gå dit nu och beställ ett test för dig eller för hela familjen.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se