Svårt för att förbränna fett?

Svårt för att förbränna fett?

Generna påverkar fettförbränningen

Har du svårt för att förbränna fett? Vad ska du äta och hur ska du leva för att förbränna fett? Speciellt nu i Covid-19 tider så är det många som är måna om sin hälsa. Många ställer sig frågan, vad ska jag göra för att förbränna fett och gå ner i vikt? Nu finns det mer än 40 års forskning som börjar ge svar. Bör vi äta kolhydratrikt och fettsnålt eller fettrikt och kolhydratsnålt? Svaret är troligtvis att det beror på. Kostråd från myndigheter som Livsmedelsverket baseras på vad som är bäst för de allra flesta och vilar på god vetenskaplig grund. Den optimala sammansättningen av olika näringsämnen i en hälsosam kost tycks dock variera från person till person, menar många forskare i SvDs artikel om kost och gener (2020-04-30). Även livsstilsfaktorer påverkar din förmåga att gå ner i vikt.

Svårt för att förbränna fett?

Generna påverkar hur svårt du har för att förbränna fett och att gå ner i vikt. Därför kan din gener och ett DNA-test, hjälpa dig att välja den typ av mat just du bör äta. Att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe känner många redan till. Men, få anpassar kosten efter sina gener för att öka sin fettförbränning i sin ambition för att gå ner i vikt. Det samma gäller din livsstil, vi alla har olika förutsättningar. Därför är det viktigt att anpassa kost, livsstil och motion till det som passar dig.

Kost och livsstil påverkar din fettförbränning

Ta reda på vad som är viktigt för dig vad gäller fettförbränning, kost, livsstil och motion med ett enkelt DNA-test.  Mydiet Genetics ger dig insikt om din kropp och information om hur du kan anpassa kost och motion efter dina förutsättningar. I vår webbshop kan du beställa MyDiet Genetics.

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se