Hälsa och Träning

Hälsa och träning

Nu är vi extra måna om vår hälsa

Hälsa och träning är det många som pratar om just nu.  Vi skall ta avstånd till människor samtidigt som vi uppmanas att röra på oss. Att hälsan är avgörande för hur vi klarar både fysiska och psykiska påfrestningar är det inget tvivel om. Vi ser redan tecken på att de som drabbas svårast inte bara är äldre, utan även de som inte har en god hälsa vid insjuknandet i Corona. Vår fysiska och psykiska hälsa är viktig för oss människor. Det finns något du kan göra om du vill leva ett hälsosamt liv. Sitt inte inne och vänta på att viruset skall försvinna utan gå ut i naturen och rör på dig, eller gå till ditt gym om du är frisk!

Personliga råd kring hälsa och träning

Med en personlig kost så är det lättare att nå sina mål. Det EU-finansierade projektet food4me har visat på betydelsen av personliga råd. Det är därför har vi utvecklat DNA-tester för att kunna ge personliga råd. Om du vill gå ner i vikt eller bibehålla en hälsosam vikt, då är rätt kost i rätt mängd en viktig faktor. Med DNA-testet MyDiet Genetics får du riktlinjer för hur du kan skapa ett individuellt kost- och träningsprogram. Sedan kan du tillsammans med din kostrådgivare eller tränare anpassa din kost och träning till det som passar din kropp.

Bättre hälsa med MyDiet som hjälpmedel

Vill du göra mer för att säkerställa en god hälsa? DNA-testet MyDiet ser på din genetiska profil och ger personliga råd för en god hälsa. Det är ett enkelt DNA-testet som utförs med tops, smärtfritt och lämpligt för många. Vänta inte utan beställ ett test i vår webbshop.

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se