Gener och träning

Gener och träning

Vill du maximera din prestation?

Gener och träning, hur påverkar det dig? Det är många som fundera på hur man kan maximera sin prestation. Att äta bra mat för att kunna prestera vet de flesta att man måste göra. Men hur påverkar dina genetiska anlag hur du bör äta och vilka kosttillskott har du extra stort behov och nytta av? Hur påverkar generna din risk för skador? Vill du veta mer om dig själv så kan du göra ett DNA-testet. DNA-testet Sport Genetics, ger dig individuella råd om kost, kosttillskott och träning baserat på dina genetiska egenskaper.

Gener påverkar din träning

Att generna kan påverka vår hälsa det vet vi. Men vad vet vi om gener och träning. En bra kost är en förutsättning för att kunna prestera maximalt, det vet vi. Men, hur skall vi lägga upp ett personligt kost och träningsschema?

Maximera din träning

Ta reda på hur kan äta och träna baserat på dina geners för att maximera din prestation. DNA-testet sport Genetics ger dig insikt som du kan använda dig av när du lägger upp din plan för träning. Du får dessutom individuella råd kring kost och träning för att minska risken för skador. Du kan ta med dig din rapport till din personliga kostrådgivaren och tränare som sedan hjälper dig att optimera ditt kostschema och träningsprogram. Lycka till med träningen!

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Där får man personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Testet ger personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se