Gener och kost

gener och kost

Ät mat som du tål

Gener och kost, hur påverkar det dig? Det är många som undrar vilken mat som är nyttig. Mat som lagas med naturliga råvaror är nyttigt för det flesta. Men hur påverkar dina gener vad du bör äta? Finns det mat som man definierar som nyttig men som du inte mår bra av? Ta reda på din risk för intolerans med ett DNA-test. DNA-testet MyIntolrance, ger dig insikt om din risk för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. 

Gener påverkar din risk

Generna påverka vilken kost som din kropp mår bra av. Det beror på att byggstenarna för att bryta ner och ta hand om olika livsmedel är olika för oss individer. Att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe känner många till.

Kost för dina gener

Ta reda på din risk för intolerans mot vanliga näringsämnen. DNA-testet MyIntolerance ger dig insikt om din risk för intolerans mot gluten, laktos och fruktos. Beställ MyIntolerance nu så du kan anpassa din kost efter dina gener.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Där får man personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Testet ger personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se