Gener och hälsa

Gener och hälsa

Hälsosam vikt

Gener och hälsa, hur påverkar generna dig? Det är många som fundera på sin hälsa nu, speciellt kopplat till COVID 19. Att hålla en hälsosam vikt vill de flesta och många undrar hur de kan öka sin fettförbränning för att gå ner i vikt. Vad är det som krävs för att lyckas med detta? Ett alternativ är att börja med att ta reda på hur genernas ser ut och hur man kan anpassa kost och motion till efter sina förutsättningar. DNA-testet Mydiet Genetics, ger dig individuella råd baserat på dina genetiska egenskaper.

Generna kan påverka din hälsa

Att generna kan påverka vår hälsa det vet vi. Vi vet också att en bra kost och träning minskar risken för övervikt och många vanliga folksjukdomar. Men, hur skall vi göra för att ändra ett invant beteende? Det har visat sig att personliga kostråd får människor att ändra sin kost i större utsträckning än de som får generella råd. I studier finansierade av EU-projektet Food4me, visar man på betydelsen av personliga kostråd. Vidare har man visat att just personliga råd är viktiga, det har varit lätt att motivera personer att läsa om sig själva. Är du intresserad av allt läsa mer så kan du gå till http://www.food4me.org/research.

Bättre hälsa med mindre övervikt

Ta reda på mer om dina gener och hur du kan påverka din hälsa. DNA-testet MyDiet Genetics ger dig insikt som du kan använda dig av när du vill förändra ett beteende. Du får individuella råd kring kost och träning för att minska risken för övervikt. Du kan sedan ta med dig din rapport till din personliga kostrådgivaren eller tränare som hjälper dig med dit kostschema och/eller träningsprogram. Vårt mål är att förse människor med verktyg för en god hälsa.

DNA-test ger dig insikt, välj det som passar dig

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se