Gener och läkemedel

Gener och Läkemedel

Ta rätt medicin

Gener och läkemedel, hur påverkar det dig? Alla är måna om att få rätt medicin. Ofta hör man doktorn säga, ”ta den här medicinen och så ser vi hur du reagerar”. Sällan börjar man med ett ett DNA-test för att sedan välja läkemedel. Det finns många mediciner att välja bland. Därför, börja med ett DNA-testet som visar på dina förutsättningar för att få en önskad effekt av läkemedlet. DNA-testet MyPharma Geneticsförser dig med information om hur din kropp kan förväntas reagera på läkemedlet du skall ta. Då generna påverkar våra förutsättningarna för att bryta ner och ta upp medicinen, så är det ett logiskt steg att ta.

Gener påverkar val av läkemedel

Generna påverkar vilka läkemedel som har effekt och vilka biverkningar du kan få. Det beror på att byggstenarna för att bryta ner och ta upp medicin skiljer sig mellan individer. Att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe känner många redan till, men få tänker på det när de ska ta sin medicin.

Läkemedel anpassat till dina gener

Ta reda på din risk för biverkningar eller dina förutsättningar för att få en önskad effekt av din medicin. DNA-testet MyPharma Genetics ger dig insikt om din kropp. Beställ MyPharma Genetics nu.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se