Fredriks Gener

, ,
Fredriks gener

Näringspodden

Fredriks gener handlar näringspodden om i deras senaste avsnitt (#73). I avsnittet får du reda på vad som döljer sig i hans gener och en av grundaren till Overgenes Scandinavia AB, Peter Rybäck gästar programmet. Det finns många anledningar till att göra ett DNA-test, vissa vill prestera maximalt i sin idrott. Andra är måna om sin hälsa och många gör testet för att de vill gå ner i vikt. Klicka på länken, näringspodden och lyssna på Martin Brunnberg och Fredrik Paulún när de pratar om Fredriks gener.

Ditt genetiska arv kan ge svar på några av frågorna som du har kring din hälsa, fettförbränning, blodfetter, uthållighet och styrka m.m. . Därför har Overgenes utvecklat ett verktyg för både idrottare och allmänheten för att kunna ge personliga råd. Det finns nu mer än 40 års forskning som börjar ge stöd åt DNA-tester som ett framtida verktyg. Hur mycket kolhydrater, proteiner och fett bör vi äta? Svaret är troligtvis att det beror på. Kostråd från myndigheter som Livsmedelsverket baseras på vad som är bäst för de allra flesta och vilar på god vetenskaplig grund. Den optimala sammansättningen av olika näringsämnen tycks dock variera från person till person, menar många forskare i SvDs artikel om kost och gener (2020-04-30).

Fredriks Gener, Overgenes tester ger svar

DNA-testet Sport Genetics och MyDiet Genetics ger inte bara information om träning och fettförbränning utan om hela din kropp och dess unika egenskaper. Förmågan att bryta ner olika näringsämnen skiljer sig åt mellan oss människor. Därför bör både träning, kost och kosttillskott individanpassas. Nu kan du med hjälp av ett DNA-test ta reda på hur du kan anpassa träning, kost och kosttillskott. Att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe känner många redan till. Men, få anpassar träning, kost och kosttillskott efter sina gener. Man kan anpassa sig efter sin kropp för att minska risken för skador och maximera sin prestation eller för att man är mån om sin hälsa.

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.Sport Genetics och MyDiet Gentetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa kost, motion och livsstil efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. Beställ ett DNA-tester i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se