Träningsprogram anpassat för mig

Träningsprogram anpassat för mig

Träning efter mina förutsättningar 

Träningsprogram anpassat för mig, det var en av anledningarna till att jag ville göra Overgenes DNA-test, Sport Genetics. Resultaten visar att jag har förutsättningar för mer uthållig än vad jag trott. Min coach och jag har använt informationen från testet för lägga upp ett träningsprogram anpassat efter mina förmågor så att jag kan träna optimalt. Dessutom reducerar jag risken för nya skador i mitt nya träningsprogram.

Kostschema anpassat för mig

Jag har fått ett individuellt anpassat kostschema där det framgår hur jag skall anpassa intaget av kolhydrater, protein och fetter efter mina förutsättningar. Jag har ökat proteinintaget och minskat fettintaget. Nu utnyttjar jag min fysiska kapacitet maximalt och tröttheten under träning/tävling minskar.

Jag har tidigare druckit en hel del kaffe vilket resulterat i att jag mot slutet av dagen skakar. Mitt test visar att jag bryter ner koffein långsamt, det betyder att jag bör begränsa intaget av koffein till 1-2 koppar per dag, vilket jag nu gjort.

Kosttillskott anpassat för mig 

DNA-testet visade att jag har ökad risk för att blodkärlen drar ihop sig. Detta kan begränsa uthålligheten vid ansträngning när syre och energibehovet är stort. Men med hjälp av nitrater, L-arginin och L-Citrullin kan blodkärlen vidgas, något som jag nu tar.

 Jag rekommenderar alla som vill få inblick i hur man individanpassar kost, kosttillskott och träning efter sina förutsättningar att göra ett test via Overgenes (Overgenes Scandinacia AB, red. anm.).

 Mvh Josefine Jangvert 

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se