Swimrun som livsstil

,
Swimrun som livsstil

Hallojj!

Swimrun som livsstil. Linnéa heter jag. Jag har tränat och tävlat mycket hela i mitt liv, tidigare simning och senaste tiden swimrun. En av de mest fascinerande sakerna med den livsstilen är hur otroligt väl jag lär känna mig själv! 

Swimrun som livsstil 

Med gentestet fick jag möjlighet att ta självkännedom ännu ett steg längre. Till exempel har jag lärt mig om min aptit. Jag visste redan att jag i princip kan äta hur mycket som helst och jag fick vissa kvitton för det i min genetik. Nu har jag redskap för att kunna reglera det bättre! En annan viktig lärdom är om min fettförbränning som enligt testet inte har förutsättningar att fungera optimalt. Eftersom jag tävlar i uthållighetsidrott och även ur ett hälsoperspektiv föredrar en relativt fet kosthållning använder jag nu vissa främjande tillskott och känner stor skillnad på energi!

Koffein som tillskott

Koffein är ett exempel på sådant tillskott, men HALT, mängden koffein är min kropp väldigt känslig för. Så att tacka nej till kvällskaffet eller ligga vaken natten efter race p.g.a. för mycket koffein är något jag numera kan referera till generna. Träningsmässigt har jag nytta av testsvaret genom att min coach nu kan anpassa träningsupplägget mer för just mig. Till exempel lägger vi in mer explosiv styrka under tävlingssäsong och tillåter extra mycket tid för specifik återhämtning av muskler och senor.

 

Jag är ganska nördig på hur kroppen fungerar och jag älskar hur väl den faktiskt kan fungera. Träning och fysisk prestation upptar en stor del av mitt liv så där har Sportsgenetics en solklar plats. Tack Overgenes!! (Overgenes Scandinavia AB, red. anm. Swimrun som livsstil)

Red. anm. Overgenes Scandinavia AB stödjer Primal Coahcing och dess team med DNA-testet Sport-Genetics. Testet visar hur man kan anpassa kost, kosttillskott och träning efter sina förutsättningar.  Ovan kan ni läsa vad en av medlemmarna i Primal Coahcing, Linnéa Olausson, skriver om sin erfarenhet av Sport Genetics.

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. För att så en analys av dina gener kopplade till 45 vanliga kosttillskott så skall du välja Mitt Kosttillskott, betäll ditt DNA-test i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se