”Mer insikt om mig själv”

Sport Genetics DNAtest

DNA-test för mer insikt om dig själv

Fler och fler vill göra DNA-tester, skälen till detta är olika. Därför utvecklar Overgenes olika DNA-tester som belyser vad som är viktigt för just dig. Vissa vill ta reda på mer om sig själva då de har ett problem, t ex med sin mage, vikten eller idrottsskador. Är du är intresserad av få mer insikt om dig själv?

Exemplet Muskelskador 

Skador är en av anledningar till att just idrottare vill utföra ett DNA-test. Då vill få mer insikt om sin kropp och hur man kan anpassa sin kost och träning utefter sina egna egenskaper.

Idrottaren kan ha ett anlag för muskelfibrer med lägre motståndskraft och mindre elasticitet. Detta ökar risken för att drabbas av skador i skelettmuskeln. Om personen med den här risken råkar ut för en skada finns det risk för skadan blir mer allvarlig. Dessutom behöver personen en längre tid för återhämtning. För att förhindra muskelskador rekommenderas en balanserad mängd träning samt intag av mat som gynnar muskelåterhämtningen. Muskelåterhämtning kan påskyndas med kosttillskott då det stimulera processen som tillverkar protein återhämtningen av muskelfibrerna i kroppens vävnader. I samråd med sin tränare eller kostrådgivare kan man överväga att ta ett lämpligt kosttillskott. Dessutom är det viktigt att förhindra muskelskador genom rätt träning, som t ex excentrisk träning. Detta hjälper muskelfibrerna att anpassa sig så att muskeln blir bättre förberedd för att motstå belastning.

Filip Tronêt – ”Mer insikt om mig själv”

Filip Tronêt i VSK har tagit DNA-testet Sport Genetics Professional. Vad fick du ut av ditt test frågar vi Filip.

”Testet hjälpte mig att få en bättre förståelse för vad just JAG kan dra fördel av i form av kost, träning och tillskott för att varje dag kunna prestera på topp och återhämta mig så snabbt som möjligt”  säger Filip.

Vidare så säger han så här om varför man kan välja att ta DNA-testet Sport Genetics Professional.

”Om jag hade haft mer insikt om min kropp tidigare så hade jag förhoppningsvis kunnat undvika flera av de skador jag har haft under min karriär som fotbollsspelare. Jag rekommenderar alla som vill optimera sin prestation och skaffa sig mer kunskap om sin egen kropp att göra testet.”

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se