”Ville göra allt för att förlänga min karriär”

Jonas hellgren

Varför DNA-Tester? 

Det finns lika många olika skäl till att göra ett DNA-test som det finns människor då vi alla är olika. Det är därför har vi utvecklat olika DNA-tester beroende på vad som är viktigt för dig. Är det för att du är intresserad av att läsa om dig själv? Vill du hålla din vikt eller har du problem med skador?

Ett av problemen som många har är att hantera vikten, så trots att man fått ett nytt kostschema så går man inte ner i vikt. Ibland har idrottare också problem med vikten men det övergripande målet är att prestera maximalt. Det är därför vi utvecklat DNA-testet Sport Genetics Professional, ett verktyg för idrottare och motionärer. Testet hjälper individer att ta reda på vilka unika egenskaper de har så att de kan anpassa kost och träning därefter.

Fotbollsspelaren Jonas Hellgren

Jonas Hellgren, fotbollsspelare för Västerås SK, klubben som lyckade att ta sig upp i Superettan i höstas. Nyligen tog Jonas DNA-testet Sport Genetics Professional. Han gjorde testet för att han haft problem med skador och ville göra allt för att förlänga karriären. Så här säger Jonas om varför han ville utföra testet och vad han fick ut av det.

”Jag har haft en väldigt skadedrabbad karriär och ville verkligen göra allt som jag kunde för att förlänga min karriär. Testet hjälpte mig med att anpassa återhämtningstid, kost och träning efter mina förutsättningar. Tack vare Sport Genetics Professional så har jag lagt om min kost och får nu i mig det jag behöver. Nu känner jag mig piggare och mer alert på både träningar och matcher. ”

Sport Genetics Professional

Det finns många anledningar till att ta ett DNA-test. Är man skadedrabbad och har haft problem med muskelbristningar, gubbvad eller andra problem så kan vårt test vara intressant att ta. En ökad insikt om sin egen kropp kan vara bra för att anpassa kost och träning efter en egna förutsättningar.

Fortsättning följer

Som sagt så alla är olika och därför har vi olika verktyg som kan hjälpa dig. Ett av dem är DNA-testet Sport Genetics Professional. Följ vår blogg där det kommer fler historier som berättar om hur våra tester kan vara ett verktyg för dig. Är du intresserad av att veta mer? Gå till Sport Genetics Professionalför att läsa mer eller kontakta oss på e-post info@overgenes.se eller ring +46738490796 så svarar vi på dina frågor.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se