Kost och träning med DNA-test

mat för mig

Anpassad kost och träning

Under årens lopp har vi fått höra om olika dieter, den ena skall vara bättre än den andra. Då vi alla är olika så är det givet att det inte finns en diet som passar alla. Det är en av anledningarna till att det blivit allt vanligare att anpassa kost och träning med ett DNA-tester. Med hjälp av en enkel topsning tar man reda på hur kroppen bryter ner olika näringsämne. Testerna visar på hur individen kan anpassa kost och träning efter människans unika egenskaper. I den vetenskapliga tidskriften Science skriver man utvecklingen av DNA-tester. Där framgår det att 15 miljoner människor redan utfört olika typer av DNA-tester och trenden är växande. Branschen växer får att människor är intresserade av all läsa om sig själva. Läs artikeln i veckans affärer på länken nedan:

https://www.va.se/nyheter/2019/01/23/starta-eget-har-ar-5-branscher-som-spas-bli-glodheta-2019/?fbclid=IwAR3kC96iWiiwonEQHMar2jU6rrWz39LNwAHCtQzSV1x5I_rqRQ79PmS_lfc

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se