Mat för mig

mat för mig

Hur vet jag att det jag äter är mat för mig? Antalet olika kostråd och rekommendationer om hur vi skall äta finns i överflöd. Att hålla sin vikt är svårt för många, trots att kunskapen om konsekvenserna finns oss de allra flesta. Ibland upplever vi ett sug på mat som vi inte kan motstå, det är därför vi väljer fel mat ibland. Så, om vi kan se till äta mat som minskar känslan av hunger, då kan vi bli sundare.

Food4me

Hur får vi oss människor att ändra våra invanda beteenden? Det har visat sig att personliga kostråd får människor att ändra sin kost i större utsträckning än de som får generella råd. I studier finansierade av EU-projektet Food4me, visar man på betydelsen av personliga kostråd. Vidare har man visat att just personliga råd är viktiga, det har varit lätt att motivera personer att läsa om sig själva. Är du intresserad av allt läsa mer så kan du gå till http://www.food4me.org/research.

MyDiet – mat för mig

Mat för mig, innebör personliga kostråd som passar just mig. Vi har utvecklat DNA-testet MyDiet Genetics där man får läsa om sig själv. Tanken är att det skall hjälpa människor att förstå mer om sig själva. Varför har man har lätt för att gå upp i vikt eller varför går jag inte ner när jag motionerar?  Det är detta sammanhang som DNA-testet MyDiet kan komma in som ett verktyg för att hjälpa personer att hålla sin vikt. Det är inte bara vikten som är i fokus med våra tester utan även den allmänna hälsan.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se