Idrottskarriär ”Jag ville göra allt för att förlänga den”

Jonas hellgren

Fotbollsspelaren Jonas Hellgren

Jonas Hellgren, fotbollsspelare för Västerås SK, klubben som lyckade att ta sig upp till Superettan 2019. Nyligen tog Jonas DNA-testet Sport Genetics Professional . Han gjorde testet för att han haft problem med skador och ville göra allt för att förlänga sin idrottskarriär. Så här säger Jonas om varför han ville utföra testet och vad han fick ut av det.

”Jag har haft en väldigt skadedrabbad karriär och ville verkligen göra allt som jag kunde för att förlänga min idrottskarriär. Testet hjälpte mig med att anpassa återhämtningstid, kost och träning efter mina förutsättningar. Tack vare Sport Genetics Professional så har jag lagt om min kost och får nu i mig det jag behöver. Nu känner jag mig piggare och mer alert på både träningar och matcher. ”

Idrottskarriär, Sport Genetics Professional

Det finns många anledningar till att ta ett DNA-test. Är man skadedrabbad eller har haft problem med muskelbristningar, gubbvad eller har andra problem. Då man får en ökad insikt om sin egen kropp så att man kan anpassa kost och träning efter sina egna förutsättningar.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se