Handboll och DNA

,
DNA

Handboll i blodet

Handboll och DNA, hur hänger detta ihop? Det får vi läsa om i senast numret av Stürmerfoul. Där kan ni läsa om när Eric Johansson (Guif), Emma Lindqvist (H65 Höör) och Valter Chrintz (Füchse Berlin) tog DNA-testet Sport Genetics. De var öppna för möjligheten att få en ny dimension att ta hänsyn till när de planerar sin träning och kost. Som hjälp använde tidningen Claes Hellgren, välkänd handbollsmålvakt och kommentator. Claes är är även verksam som talare, inspiratör, personlig coach och tränare får många idrottare. För att kunna ge individuella råd kring kost så kontaktade man Joachim Ronneback.   Han är en entreprenör med många titlar; forskande biohacker, civilingenjör i matematik och kostexpert på Personalfood.se, Sveriges första digitala funktionsmedicinska klinik. Där arbetar man med näringsoptimering för att öka en persons prestation och för bli av med näringsbrister på ett vetenskapligt-, evolutionsbaserat-, personligt- och datadrivet tillvägagångssätt.

Handboll i ditt DNA?

DNA-testet Sport Genetics kopplar ihop handboll och DNA. DNA-testet analyserar många olika aspekter, bland annat kroppens fysiologiska egenskaper. Till exempel så analyseras dina förutsättningar för att ta hand om och bryta ner den mjölksyra som bildas i kroppen. Idrottsprestationen påverkas negativt om kroppen har svårt för att bryta ner den mjölksyra som bildas. Därför får vissa individer en rekommendation om att ta kosttillskott som beta alanine och/eller bikarbonat innan tävling. Det hjälper till att buffra den mjölksyra som bildas i kroppen. Natriumbikarbonat finns i tablettform på svenska apotek, dosering 0,3 g/kilo kroppsvikt. Detta är ett exempel på vad DNA-testet Sport Gentics kan hjälpa dig med för att optimera din idrottsprestation.

Förmågan att bryta ner olika näringsämnen skiljer sig åt mellan oss människor. Många av oss vet redan att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe. Däremot så är det relativt få personer som anpassar sin kost, träning och livsstil efter generna. Är detta något du är intresserad av?

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. Beställ Sport Genetics i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

 

DNA
DNA