DNA-test Sport Genetics

,
Muskelåterhämtning och träning

För handbollsspelare

DNA-test Sport Genetics, ett DNA-test för handbollsspelare. I senast numret av Stürmerfoul kan du läsa om när Eric Johansson (Guif), Emma Lindqvist (H65 Höör) och Valter Chrintz (Füchse Berlin) tar DNA-testet Sport Genetics. De var öppna för möjligheten att få en ny dimension att ta hänsyn till när de planerar sin träning och kost. Som hjälp använde tidningen Claes Hellgren, välkänd handbollsmålvakt och kommentator. Claes är är även verksam som talare, inspiratör, personlig coach och tränare får många idrottare. För att kunna ge individuella råd kring kost så kontaktade vi Joachim Ronneback.   Han är en entreprenör med många titlar; forskande biohacker, civilingenjör i matematik och kostexpert på Personalfood.se, Sveriges första digitala funktionsmedicinska klinik. Där arbetar man med näringsoptimering för att öka en persons prestation och för bli av med näringsbrister på ett vetenskapligt-, evolutionsbaserat-, personligt- och datadrivet tillvägagångssätt.

DNA-test Sport Genetics

DNA-testet Sport Genetics analyserar många olika aspekter, bland annat kroppens fysiologiska egenskaper. Till exempel så analyseras förutsättningar för att kärlen skall dra ihop sig och minska blodflödet till muskulaturen. Har man denna egenskap, då får man en rekommendation i analysrapporten om att använda nitrater. Nitrater bildar koldioxid i blodet vilket gör att glatt muskulatur inte drar sig samman vilket förbättrar blodflödet till muskulaturen. Man skall vara försiktig med att inta nitrater om man har lågt blodtryck. Personer som har lågt blodtryck kan kombinera nitrater med antioxidanter i samråd med en expert. Mat som förbättrar blodflödet till muskulaturen är exempelvis rödbetor och rödbetsjuice.

Förmågan att bryta ner olika näringsämnen skiljer sig åt mellan oss människor. Många av oss vet redan att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe. Däremot så är det relativt få personer som anpassar sin kost, träning och livsstil efter generna. Är detta något du är intresserad av?

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. Beställ Sport Genetics i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

 

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se

DNA
DNA