Få bukt på magen

Få bukt på magen

Vill du få bukt på magen?

Få bukt på magen med ett DNA-test, är det möjligt? Många går och har olika problem med magen, men de vet inte vad orsaken till problemen är. Det är därför det kan vara bra att utesluta vad orsakerna kan bero på. Ett sätt är att ta ett DNA-test för att ta reda på den genetiska risken för att drabbas av intolerans. Listan på symptomen som problem med magen kan leda till blir lätt lång. Då det kan handla om många olika symptom. Till exempel magont, svullen mage, diarré, förstoppning, gaser i magen, illamående, kräkning, halsbränna och viktminskning.

Få bukt på magen nu

För att få bukt på magen kan första steget vara att skaffa sig insikt om sin kopp. Därför skall du beställa DNA-testet MyIntolerance för att ta reda på din genetiska risk för intolerans mot gluten, laktos och fruktos.

Intolerans mot Gluten

Då har man en kronisk störning av autoimmun natur, vilket innebär att immunförsvaret angriper den egna vävnaden. Tillståndet kallas Celiaki eller glutenintolerans och kan drabba dem som har genetisk mottaglighet för sjukdomen. De som har en högre risk för intolerans mot gluten bär på genetiska variationer i en del av immunförsvaret som hjälper till i igenkänningen av främmande organismer,

Intolerans mot Laktos

Har du förmågan att bryta ner och ta upp laktos, t ex sockret i mjölken, när det passerar genom tarmarna? Genom ett DNA-test kan du ta reda på om man saknar förutsättningarna för att ha laktasenzym i magen (hypolaktasi). Då brist på enzymet kan leda till intolerans mot laktos så kan det vara bra att känna till risken. För närvarande känner vi till 5 genetiska varianter (SNPs, Singel Nucleotid Polymorphisms) kopplade till ökade förutsättningar för att ha tillgång till enzymet laktas.

Intolerans mot fruktos

Ärftlig fruktosintolerans kallas också fruktosemi. Det innebär att man har fruktos i blodet). Det är en ärftlig medfödd sjukdom som orsakas av förändring i genen för enzymet aldolas B (ALDOB). Denna förändring resulterar i en oförmåga att bryta ner livsmedel som innehåller olika sorters socker. Fruktos, som finns i frukter, t ex päron och äpple. Sackaros, vanligt socker och/eller sorbitol, sockeralkohol som finns i t ex juice och läsk. ALDOB-genen kan ha olika mutationer. Sju av dessa mutationer är ansvariga för mer än 90% av fallen av fruktosintolerans och testet täcker samtliga dessa sju mutationer.

Beställ ditt DNA-test nu eller kontakta oss för mer information.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se