Blogg om hälsa, kost, kosttillskott och träning 

blogg

Här kan du följa Overgenes blogg om hälsa, kost, kosttillskott och träning. Vi strävar efter att få människor att bry sig om sin egen hälsa.

Vår vision – att alla människor skall leva ett långt liv utan sjukdomar som orsakats av en ohälsosam livsstil.

Vår Mission – att få alla människor att intressera för sig själva och sin egen hälsa.

Vår Blogg

Vår blogg om hälsa kost, kostttillskott och träning handlar bland annat om nutrigenetik. Forskningsområdet om hur våra gener och hur de påverkas av kost och livsstil. Generna påverkar mycket, bland annat vår ämnesomsättningen och vårt näringsbehov. Däremot så är det vår kosthållning och hur mycket vi rör på oss som påverkar vår hälsa. Det betyder att vi själva kan påverka mycket av det som är viktigt för att leva ett hälsosamt liv. Ett DNA-test kan ge dig intressant information om din kropp och hur den reagerar på kost och motion eller hård träning.

Med hjälp av våra DNA-tester, MyIntolernace, MyDiet Genetics och Sport Genetics Professional tror vi att vi kan få fler människor att bli intresserade av sin hälsa. DNA-testerna hjälper individen att ta reda hur de kan äta, motionera och träna för att må så bra som möjligt. Sport testet är mer inriktat på prestation och förhindrandet av skador, något som skiljer sig från våra andra tester. För de som köper våra DNA-tester rekommenderar vi att vara i kontakt med en expert som hjälper dem att tolka resultatet. Det är därför vi kommer att arbeta med experter kan hjälpa dig att nå dina mål. Mål som kan handla om allmän hälsa, hålla den önskade vikten eller prestera bra i en idrott. Vi ser fram emot att du följer vår blogg om hälsa, kost, träning, läkemedel och DNA-tester.

Blogg som även inkluderar läkemedel

När du väl är sjuk så spelar medicinen en viktig roll för en god hälsa. Läkemedel har genomgått många olika tester innan de godkänts för att säkerställa en god effekt med så få biverkningar som möjligt. Viktigt att notera dock, många av de läkemedlen som tagits fram historiskt har vänt sig till stora patient grupper. Dagens moderna mediciner är ofta mer individanpassade för att passa en enskilda patienten så bra som möjligt.  För att du skall vara trygg med att din medicin skall ge dig den önskade effekten så kan du göra ett DNA-test. Testet visar om du har förutsättningar för att ta upp och bryta ner din medicin. Läs mer om dessa tester här.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • Mitt Kosttillskott: Vi alla är olika. Därför har Overgenes tagit fram ett nytt DNA-test, Mitt Kosttillskott, ”MySupplements” på engelska, som analyserar dina genetiska förutsättningar för 45 kosttillskott.
  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics: DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics: DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt. Beställ ditt DNA-test här.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se