DNA-test och mjölksyra

DNA-test och mjölksyra

Träna efter generna

DNA-test och mjölksyra, hur hänger detta ihop? Maximera din idrottsprestation med DNA-testet Sport Genetics som analyserar kroppens egenskaper. T ex så analyserar det kroppens förmåga att ta hand om mjölksyra. Håller du på med en uthållighetsidrott eller en idrott där det krävs explosivitet? DNA-testet Sport Genetics vänder sig till dem som är intresserade av att maximera sin prestation. Eller, till dem som vill få information om hur kroppen och det genetiska anlaget är uppbyggt för att man är mån om sin hälsa.

Ditt genetiska arv kan ge insikt om din kropp och dina egenskaper. Därför har Overgenes utvecklat ett verktyg för idrottare som ger information om kroppens egenskaper. Det finns mer än 40 års forskning som börjar ge stöd åt DNA-test som ett framtida verktyg, för individuella råd kring kost och träning. Hur mycket kolhydrater, proteiner och fett bör vi äta? Svaret är troligtvis att det beror på. Kostråd från myndigheter som Livsmedelsverket baseras på vad som är bäst för de allra flesta och vilar på god vetenskaplig grund. Den optimala sammansättningen av olika näringsämnen tycks dock variera från person till person, menar många forskare i SvDs artikel om kost och gener (2020-04-30).

DNA-test och mjölksyra

DNA-test och mjölksyra, i DNA-testet Sport Genetics analyseras dina förutsättningar för att ta hand om och bryta ner den mjölksyra som bildas i kroppen. Idrottsprestationen påverkas negativt om kroppen har svårt för att bryta ner den mjölksyra som bildas. Därför får vissa individer en rekommendation om att ta kosttillskott som beta alanine och/eller bikarbonat innan tävling. Det hjälper till att buffra den mjölksyra som bildas i kroppen. Natriumbikarbonat finns i tablettform på svenska apotek, dosering 0,3 g/kilo kroppsvikt. Detta är ett exempel på vad DNA-testet Sport Genetics kan hjälpa dig med för att optimera din idrottsprestation.

Förmågan att bryta ner olika näringsämnen skiljer sig åt mellan oss människor. Många av oss vet redan att generna påverkar vår förmåga att bryta ner till exempel alkohol och kaffe. Däremot så är det relativt få personer som anpassar sin kost, träning och livsstil efter generna. Är detta något du är intresserad av?

DNA-test ger dig insikt

Ta reda på mer om din kropp.  Sport Genetics ger dig insikt om din kropp och du får information om hur du kan anpassa dig efter dina förutsättningar. Vår analysrapport ger dig råd om träning, kost och kosttillskott. Beställ Sport Genetics i vår webbshop.

Overgenes Scandinavia AB

Overgenes Scandinavia AB är ett bolag som distribuerar Overgenes DNA-tester i Norden. Bolaget har forskat och utvecklat DNA-tester för personlig råd i många år. Nu finns flera olika DNA-tester inom områden där man själv kan påverka sin hälsa genom aktiva val. Ta reda på mer på om våra tester nedan.

Våra tester för kost, kosttillskott och träning

  • MyIntolerance: Många har problem med sin mage. Därför har vi utvecklat ett dna-testet som visar på risken för intolerans emot gluten, laktos och fruktos. Därmed är testet lämpligt både för vuxna och barn. Analysrapporten visar på din genetiska risk för intolerans for ovan nämnda näringsämnen.
  • MyDiet genetics. För människor som vill gå ner i vikt eller undvika att gå upp i vikt. För dessa har vi tagit fram DNA-testet MyDiet genetics. Analysrapporten innehåller personliga råd om kost, motion och allmän hälsa.
  • Sport Genetics, DNA-testet som vänder sig till dem som lever ett fysiskt aktivt liv eller idrottar. Analysrapporten innehåller personliga råd om hur man individuellt kan anpassa kost, kosttillskott och träning.

Våra tester för läkemedel

  • MyPharma Genetics, DNA-testet för personlig medicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner inom åtta vanliga sjukdomsområden. Därmed kan du får råd vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika onödiga biverkningar eller utebliven effekt.
  • MyPharma ONCO DNA-testet för personlig cancermedicinering. Testet analyserar kroppens DNA kopplat till mediciner som ofta används när man behandlar cancer. Därför, DNA-testet kan ge råd om vilken medicin som passar din kropp bäst för att få önskad effekt och undvika biverkningar eller utebliven effekt.

Kontakt

Har du frågor, kontakta oss då på info@overgenes.se