VSK inför DNA-test för kost och träning

,
VSK Fotboll

Unikt DNA-test ska utveckla VSK – får chansen av internationellt företag: ”Kan vara skillnaden”

VSK Fotboll vill göra allt för att minska skadorna. Därför tar man hjälp av Overgenes som har Sport Genetics Professional, det är ett nytt DNA-test för att idrottare som vill prestera maximalt och minimera riskerna för skador. DNA-tester ger idrottaren, tränaren eller kostrådgivaren insikt om hur man kan anpassa kost och träning efter individens förutsättningar. Vi alla är reagerar olika på kost och träning, därför skall VSK individualisera träningen och kostråden för sina spelare.

Minska Skadorna 

Muskelskador är en av anledningar till att just idrottare vill utföra ett DNA-test. De tar testet för få mer insikt om sin kropp och för att kunna anpassa sin kost och träning utefter sina egna egenskaper.

Idrottaren kan ha ett anlag för muskelfibrer med lägre motståndskraft och mindre elasticitet vilket påverkar risken skador i skelettmuskeln. Om personen med den här risken råkar ut för en skada finns det risk för skadan blir mer allvarlig. Därför kan den här personen behöva längre tid för återhämtning. Dessutom kan man påverka risken för muskelskador genom att anpassa träningsmängden och äta mat som gynnar muskelåterhämtningen. Muskelåterhämtning kan även påskyndas med kosttillskott då det kan stimulera processen som tillverkar protein återhämtningen av muskelfibrerna i kroppens vävnader. I samråd med sin tränare eller kostrådgivare kan man överväga att ta ett lämpligt kosttillskott för att påskynda återhämtningsperioden. Förutom att anpassa kosten så kan man minska risken för muskelskador genom rätt träning, som t ex excentrisk träning. Detta hjälper muskelfibrerna att anpassa sig så att muskeln blir bättre förberedd för att motstå belastning.

DNA-test, ett verktyg för dig?

Vågar du pröva något nytt för att nå dina mål? Skaffa dig insikt om din kropp med ett DNA-test from Overgenes. Vi erbjuder just nu tre olika tester. Sport Genetics för dig som vill veta mer om dig själv i din strävan att nå dina mål i din idrott. MyDiet, ett DNA-test för dig som är mån om din hälsa eller har svårt att hålla din önskade vikt och vill veta mer om dig själv. Har du ont i din mage? Ta ett DNA-test som visar din risk för att vara intolerant emot gluten, laktos och fruktos.

Kontakta oss på info@overgenes.se eller gå till www.bellevue.se för beställa ditt DNA-test.

OverGenes i VLT – en del av MittMedia den 16 oktober 2018

Läs artikeln i sin helhet: https://www.vlt.se/logga-in/unikt-dna-test-ska-utveckla-vsk-far-chansen-av-internationellt-foretag-kan-vara-skillnaden